Diskuse

Demokratická totalita, nebo totální demokracie?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přátelé, velice se omlouvám - ale nemohu s vámi již dále v této rozpravě diskutovat. Mé příspěvky bez jediného vulgárního (či hrubšího) výrazu, případně nějakého výpadu proti komukoliv - jsou zdejší cenzurou mazány zřejmě z důvodu rozdílného chápání pojmu "demokracie" - zřejmě mají pravdu ti z vás (tedy totožný názor s adminem), že bude lepší, když má osoba nebude diskutovat a vyjadřovat své názory na demokracii (není demokratické připustit jiné názory, než hlásané oficiální propagandou). Takže všem děkuji za pochopení a přeji krásné letní dny. Mé vnímání demokracie není dle vládců této platformy vhodné k sdílení s vámi.

I demokracie má svá pravidla - co připustí a co nikoliv. I demokracie má svůj totalitní prvek, zajímavé zjištění - tento blog měl (alespoň pro mou osobu) - svůj význam ;-):-)R^

0 1
možnosti

Představa o demokracii u vás rusů, je opravdu velmi problematická;-D;-D

2 0
možnosti

Prašť jako uhoď, vždycky je někdo nad jinými a jediný rozdíl je v tom, jak moc krade, respektive jak moc je mu umožněno krást. Některý režim to umožňuje více, některý méně, některý zase rozdmýchává válku, což je úplně nejhorší věc. Dávám karmu a přeji, ať brzy vyjedete veslovat! (Četla jsem i předchozí článek).

3 4
možnosti
Foto

Díky moc, paní Černá. Skutečně je lepší jít k vodě a veslovat, protože to je, jak jste napsala :-)R^ A z nás všech dělají ti, co si přivlastnili právo na "chytrost" to stádo hloupých a nesvéprávných.. zajímavé je, že to nazývají též demokracií..

3 5
možnosti
Foto

Korespondenční hlasování - nejhorší nepřítel demokracie? Spíš je problém v tom, jaké politiky si "lid" vybírá, bez ohledu na to jakou metodou. Pokud za sebe někdo nechá hlasovat někoho jiného, tak je to jeho problém. Každý volič je zodpovědný za to, jak se svým hlasem naloží. Stejně tak nevím, proč by měli hlasovat lidé pobývající v zahraničí. To přece neznamená, že ke své rodné zemi už nemají žádné vazby a je jim jedno, co se tu děje. Volební právo se přeci neupírá ani vězňům...

7 0
možnosti
Foto

Z mého pohledu se korespondenční hlasování dá velice snadno zneužít - čehož jsme z části byli svědky u sousedů v Rakousku. To, jak někteří jedinci ovlivňují své blízké, se nikdy nedozvíme. Manipulovaný člověk není až tak pánem toho, co koná, je nástrojem v rukou někoho jiného a nemůže to ovlivnit.

1 5
možnosti

Jak je to s demokracií v Rusku? Čestně, prosím.

3 0
možnosti
Foto

Demokracie v Rusku? Z mého pohledu v tom není problém, je třeba si uvědomit a přijmout fakt, že anarchie není demokracií, že demokracií není ani pozitivní diskriminace, které jsme dnes často u nás svědky.

Dám příklad - homosexualita. Mám pocit, že u nás je dnes pod heslem demokracie stavěna pomalu na piedestal a oslavována. Menšiny musíme ctít. V některých režimech (nacismus, islámské země...) byla trestná, někde se trestala dokonce i smrtí (s tím samozřejmě nesouhlasím). Líbí se mi postoj Ruska - tam je homosexualita naprosto legální, ale neklade se na ni důraz jako dnes u nás. Co se nesmí, nesmí se propagovat mezi dětmi - což je z mého pohledu v pořádku, děti přece musejí získat pro svůj zdárný vývoj běžné nastavení, nikoliv menšinové. Jak se v dospělosti vyvinou a kam bude směřovat jejich vývoj -to je jiná věc, nikdo jim v tom nebude bránit, až dospějí.

Tedy v Rusku určitě demokracii mají, o tom nepochybuji. A na rozdíl od nás tam dovedou pro většinu národa udržet klid a pořádek, nemá tam navrch pozitivní diskriminace menšin, na kterou my velice doplácíme (všichni).

V zájmu objektivnosti je třeba říci, že Rusko je ohromná země a jako taková se samozřejmě neobejde bez problémů, které pak slouží naší propagandě jako rohlík, kterým se nás snaží opít - a z mého pohledu se jí to daří, protože ovládá naprostou většinu sdělovacích prostředků.

3 11
možnosti

P93e84t18r 23U86h45e32r

12. 7. 2016 16:57

Hmmm...to je hloupost...Rv

8 4
možnosti

...je a chybí mi tam nějaká ta oslava Putina nebo Ruska, typická pro soudružku autorku:-)

10 4
možnosti