Diskuse

První máj

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Můžete plakat po falešných jistotách, jak chcete, jenže tím jen zamlžujete podstatu problému. Ano, když jsme se po revoluci otevřeli světové konkurenci, tak jsme dostali pořádně na frak. Kvůli tomu, že jsme díky 40 letům socialistické práce byli řádně zaostalou zemí. Náraz byl nevyhnutelný.

9 0
možnosti
Foto

Ti lidé v týdeníku, jak vznikl před padesáti lety, nevypadali v té Praze, v prvomájovém průvodu, nijak nešťastně.

2 0
možnosti

Stačí si přečíst perex článku, aby člověk odešel tiše zvracet do křoví. :-/

5 2
možnosti
Foto

Paní autorko, jakou funkci v KSČ tehdy zastával váš tatík, smím-li být tak smělá?

5 3
možnosti

Každá doba má své světlé i stinné stránky.Zejména jsme byli mladí,zdraví a silní.Obvykle jsme si ani příliš neuvědomovali,že žijeme v něčem tak špatném,jak se nyní dozvídáme.Obykle jak,jsem si uvědomil onu předchozí dobu nejvíce odsuzují lidé,kteří ji zažili jako batolata, případně z novodobých výkladů dějin ve škole.

Bohužel zkušennost je nesdělitelná.Vzpomínky mi nikdo nevezme a současnost žiji i se svými 40 Kč navíc k důchodu za posledních několik let.ý

4 0
možnosti
Foto

Svátek práce nebo 1. máj je mezinárodní dělnický svátek, který se od roku 1890 slaví 1. května. Svátek zavedla v roce 1889 II. internacionála na paměť vypuknutí stávky amerických dělníků v Chicagu dne 1. května 1886, která vyústila v Haymarketský masakr a následné soudní řízení. V českých zemích se poprvé slavil v roce 1890 na Střeleckém ostrově v Praze.

Že si kom mnohá data ,,upravili"(zneužili!) k obrazu svému(Rv), to je pravda. Je ovšem smutné, že se dnes mnohá data prezentují opět(!) pouze z důvodů politic. propagandy, to též o lecčems, ale i o leckom svědčí:-/

3 0
možnosti

Exkurz do historie je zbytečný, vše je dostatečně známo. K obsahu článku něco máte?

0 5
možnosti

To se stává, že dva lidé, ač zeměpisně žijí ve stejné zemi, žijí úplně jinde. Já jsem šťastný, že už v té vámi vychvalované nemusím žít.

7 0
možnosti
Foto

Dnes lidé hodně jezdí do zahraničí "na zkušenou." Stráví tam několik měsíců, pracují, poznávají tamní prostředí. Říkám si, že je škoda, že není možné jet tak na půl roku bez možnosti předčasného návratu "na zkušenou" do těch dob, o kterých tady píšete. Možná by to leckomu z nás připomnělo cosi, nač jsme již dávno a snad i úmyslně zapomněli. Jiným by to pak ukázalo něco, co si vůbec nedokážou představit.

7 0
možnosti
Foto

Dříve byl 1.máj dnem práv pracujících, to se dnes příliš nehodí režimu do krámu, tak z se toho havlisté nějakou dobu snažili dělat pravdy a lásky čas. I tyto pokusy vzaly za své, takže je z toho jen jakýsi den bezprizorního volna, při kterém mohou pracující přemýšlet, jak jsou okrádáni Rv

2 2
možnosti

Jediné pozitivní, co Vám k Vašemu blogu napíši, milá jmenovkyně, je, že Vám přeji všechno nejlepší k Vašim dnešním narozeninám.

To další? Ehm asi jste právě přilétla z nějaké jiné planety, než té, na které většina z nás strávila své mládí. Lidé uštvaní, aby sehnali něco jiného než byla norma. Lidé ustrašení, aby nikde neřekli něco někým zneužitelné. Lidé bez perspektivy, bez možnosti cestovat, srovnávat, bez možnosti dát najevo svůj názor, aniž by se báli o budoucnost svých potomků do kolikátého kolena. Lidé, jimž budoucnost nestanovovaly jejich talent, studijní výsledky či píle, ale kádrováci a BIS. Lidé, kteří si o Vámi zmiňované svobodě slova mohli nechat jen zdát. Lidé, kteří tehdejšímu režimu nestáli ani za varování ohledně katastrofy v Černobylu a jejich pravděpodobných následcích...

Opravdu mám pokračovat? Ale jinak hezký první máj, lásky čas.

10 3
možnosti
Foto

Drahá dámo, vy jste asi žila někde na jiné planetě. V něčem sice máte pravdu, ale co já si pamatuji z 80. let tak to zas tak černé nebylo. Kolik dnešních elit vystudovalo za komunismu včetně těch co se označují za liberály a konzervativce? O kvalitě potravin, které měly své normy s váma nebudu diskutovat a tři pokojový byt za 30 tisíc vám dnes také nikdo nedá. Každá historická etapa má své plusy i mínusy a některé sociální vrstvy jsou buď dole či nahoře. Černobílé vidění světa vám přináší jen neucelený pohled na svět a tím snižuje váhu vašich argumentů.

6 2
možnosti