Diskuse

První máj

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Máte pravdu,ale teď už jenom čekejte verbální útoky od těch "správných" demokratů.R^

2 3
možnosti
BK

Milá Dagmar,tenkrát jste bývala mladá a v tom je váš dnešní problém ,nezaměňujte jej za změnu režimu. Ale zapoměla jste zmínit podstatné souvislosti bez kterých by tehdejší váš "blahobyt"nebyl možný. To by tehdejší Československo nesmělo být obehnáno ostnatým drátem a Gottwald by nepodepsal 175 hrdelních rozsudků atd.[>-]EUV Náš spisovatel Hrabal napsal : Kdo nemiluje Ameriku nemá rád lidi. A on byl jistě český vlastenec. Já trvám na tom ,že Plzeň osvobodil Patton ! 6 května 1945 -90 km od Prahy ! Rudá armáda byla v Berlíně 300 km a Stalin v Moskvě.

4 0
možnosti
PM

P63a69v74e27l 37M62a87c78h

1. 5. 2016 7:19

To s nami asi pani autorka zertuje, ze? Nebo snad ne? Jestli ne, tak musim rict, ze je strasne jak lide zapominaji. Na zanedbana mesta, znicenou prirodu, cely sedivy narod, vyjedene obchody, zavrazdene nevine lidi, pozavirane nepohodlne lidi, oblbovane deti ve skolach atd atd. Clovek by mohl psat jeste mnohem delsi seznam. Jak rychle se zapomina. Smutne, velice smutne.

5 0
možnosti
JR

J62a62r72a 87R31a82n69k

1. 5. 2016 4:38

Mam pocit, ze jsem zila jinde......do pruvodu se proste muselo a tak nikdo v mem okoli nebyl nadsen, pozdeji, jako teenageri, kdyz jsme mohli zdrhnout a zasit se nekde stranou - to byla oslava! Kdyz nas nekolikrat do roka nahnali na "povinny film", chovali jsme se jako rebelove, kriceli jsme "hura nasi" v nevhodny okamzik a tak obcas k nasi radosti film skoncil. Skoda, ze jste si nemohla kvuli sve funkci tu Rudou armadu odpustit, mohl to byt docela slusny clanek.

11 3
možnosti
DT

Jé tak já jsem žila také jinde. A koukám, asi tam, co vy. :-)

Chtěla jsem autorce napsat to samé. A kromě toho ještě to, že vůbec nebylo úplně bezpečno, naopak. Rodiče si to nesměli připouštět - jak taky, oba museli časně ráno do práce, ze které nebylo úniku, kdo do práce nešel, toho zavřeli za příživnictví. Žádné auto na pořadník se u nás nekonalo, rodiče asi neměli to správné socialistické cítění. :-)

10 2
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz