Pár slov vášnivým čtenářům Proptiproudu a Sputniku

19. 08. 2016 12:14:13
Zaujalo mě, jak nezvyklé množství zdejších diskutérů má pečlivě sestudovány informace, zveřejňované zřejmě na docela jinak zaměřených platformách, nežli je tendenční iDNES či Lidovky. Ale proč mě to překvapuje, když..

...když prioritami dneška je jednak vysvětlit lidem nutnost změny zdejší křesťansky orientované kultury postupně v jakousi multikulturu s následnou islamizací naší společnosti (prý si máme zvyknout, protože jedině tak to je správné a my na to prý stejně postupně všichni přijdeme), a dále neustálá démonizace Ruska a podněcování nenávisti k této zemi (dokonce jsem se již někde dočetla, že v některých zemích jsou jakékoliv pozitivní informace či ohlasy, vztažené k této zemi, považovány za trestný čin - že by?)

Ať napíši co napíši, třeba letní povídku o mých vnoučatech, kterým vysvětluji, jak to v dnešním Rusku vlastně doopravdy chodí (protože i jejich rodiče disponují také pouze informacemi z minulého století a jelikož mám v Rusku přátele a tedy informace z první ruky právě od nich, mohu přispět k osvětě alespoň u svých vnoučků), tak se na mě sesypou diskutéři, kteří evidentně dle svých vědomostí pečlivě čtou uváděný Protiproud či Sputnik. Nic proti těmto platformám osobně nemám, ale předem se musím omluvit - i když bych si ráda jejich obsah pročetla, zatím mi nevybývá na tyto aktivity čas, takže se musím spoléhat na různé informace z diskuzí, které mi podává o těchto informačních zdrojích skutečně široké spektrum diskutujících - např, různí Zabilanští, Růžkové, Veselští, Černí, Fišerové, či jak se všichni skutečně či smyšleně jmenují (v minulosti jsem se s některými potkávala pod jinými jmény).

Ve svém minulém blogu jsem poukázala na dnešní situaci v Rusku, která se radikálně změnila k lepšímu právě po nástupu prezidenta Putina. To je fakt, který nikdo nemůže zpochybnit, vyjma zapšklých rusofobů, kteří se nenechají vyvést z rovnováhy žádnými fakty. Věci, jako že lidé konečně dostávají za práci mzdu, že důchodci dostávají důchody, učitelé a lékaři platy, je v žádném případě nevyvádějí z rovnováhy. Stejně jako jasně se zvyšující životní úroveň. Přispívá k tomu samozřejmě řízená propaganda mainstreamu, kde se odráží nenávist západních korporací nad tím, že již nemohou vykrádat Rusko, jak tomu bylo za Jelcina. A čeho jsem se dočkala?

Přesto že píši o Rusku na počátku 21. století, které se vzpamatovává z drancování 90. let, vyčetl mi jeden z diskutujících naivní proslovanské buditelství 19. století a údajně romantické představy o jakémsi čistém, nezkaženém, dokonce snad svatém - Rusku. Jak na tohle přišel neví snad ani sám Bůh. On snad něco takového v mém blogu našel? A kde? Na základě této naprosto mimózní odbočky se rozpovídal o nevolnictví v carském Rusku, objevil můj obdiv k Tolstému a ještě do toho zapletl Masaryka, který údajně objevil „neschopnost Rusů řešit elementární lidské potřeby“ (což bylo před více než 100 lety). To všechno objevil v mém článku o Putinovi, který dává v Rusku do pořádku stát. V tu chvíli jsem měla pocit, že dotyčný si buď spletl článek anebo je exhibicionista, který potřebuje předvést, co všechno se ve školce naučil. A aby toho nebylo málo, bylo nezbytné přitvrdit a zmínit bolševismus a gulagy, korupci a alkoholismus (to poslední my Češi vůbec neznáme, že?) Že by si nevšiml, že gulagy začaly mizet před 60 lety a komunisté v Rusku už nějakých 25 let nevládnou? A teď mi poraďte, co takovému člověku odpovědět, poněvadž jsem se v diskuzi zmínila, že tolik témat by si zasloužilo samostatný blog. Myslíte, že takový příspěvek patří do diskuze k článku, kde se píše čistě jen o Putinovi a dnešním Rusku, a to ještě lehkou formou vyprávění, které je určené především dětem?

Další takový odborník mluví aspoň k věci a rovnou vyjmenovává Putinovy zločiny, neboť na rozdíl ode mne, hlupačky, věci rozumí. Což ilustruje výrokem o mrňousovi z KGB, který je vlastně masovým vrahem. Může za havárii ponorky Kursk, resp. za smrt posádky. Nevím, odkud vzal tyto informace, nejspíš z těch správně píšících novin. No, já však zase četla v jiných novinách, že havárii ponorky zavinila americká ponorka, která do Kursku úmyslně narazila, ale protože si o takových novinových zprávách myslím své, neodvážila bych se něco tak nepodloženého (na rozdíl od zmíněného odborníka) veřejně tvrdit, ještě jsem totiž nezapomněla na složitost situace, ve které se celá událost odehrála a ani na zvláštně rozporné informace, které při vyšetřování následně vycházely najevo.

Dalším velkým zločinem Putina je čečenská válka, kde OSOBNĚ nařídil masivní kobercové nálety na tisíce nevinných civilistů, starců, žen a dětí, za což by si zasloužil dle některých diskutujících předstoupit před tribunál v Haagu. No, a jestlipak při tom použil kazetové bomby a střelivo s obohaceným uranem, jako USA Army v Afghánistánu a Iráku? Jestli si dobře vzpomínám, Čečenci si válku vykoledovali svými teroristickými útoky v Moskvě a v sousedních republikách, ale čím si svá přepadení zasloužily výše zmíněné země? Bombardovali snad Rusové nemocnice nebo osobní vlaky, jak tomu bylo např. v Bělehradě při náletech NATO? Kolik bylo mrtvých v Čečensku a kolik v zemích, napadených Američany? Odkud ví pan odborník, jak válka v Čečně probíhala, že došlo i na ty ženy a děti, byl tam snad, nebo čerpal jenom z našeho „nezávislého“ tisku? O tom, jak válčí Američané ve Střední Asii, naopak víme velmi dobře z natočených záběrů západních televizních štábů. Paní Madlen se dokonce nestyděla říci, že půl milionu mrtvých dětí stálo za tu válku (s terorismem). Kdo tady patří před haagský tribunál? Skuteční zločinci se však Haagu obávat nemusí, naopak, takoví dokonce směle kandidují na post prezidentky USA. Pak někdo plošné bombardování tisíců nevinných civilistů označí za "humanitární bombardování" a my tomu máme tleskat?

Mimochodem, haagský tribunál nyní zbavil Slobodana Miloševiče všech obvinění ve věci války v BaH. Deset let po jeho smrti, když jej před tím pět let věznil – taková je haagská spravedlnost.

Co se týče Ukrajiny a Sýrie, považuji za zbytečné o tom diskutovat s člověkem, který veškeré své moudro a znalosti čerpá z médií, aniž by použil vlastní rozum. Není to nutné už proto, že většina obyvatel ČR si ještě dobře pamatuje, jak to všechno začalo a kdo vyprovokoval na těchto územích válku a neštěstí tamních obyvatel. Většina obyvatel má na tyto věci, alespoň co vidím kolem sebe, stejný názor jako já, tak proč se přetahovat s „odborníkem“. Co se „ukradeného“ území týče, vzpomeňme jen Kosova, které bylo skutečně ukradeno. K odborníkovi mohu jen uvést, že je mi strašně smutno z lidí, kterým stačí znát tu jedině správnou pravdu z novin a televize a touto pravdou pak otravují lidi, kteří se naopak snaží aspoň trochu uvést věci na pravou míru.

U blogů o Rusku se pak ještě vyskytují i zábavné figurky, vyznačující se tím, že všechno, co je ruské, je pro ně čiré zlo, i kdyby to měla být lesní studánka v hluboké tajze. Následně pak píší do diskuze glosy, nad kterými se člověk jen pobaveně usměje. Jsou velkými znalci podivných to webů jako je Protiproud a nějaký Sputnik, z jejichž znalostí obviňují autora. Mají zřejmě za to, že autorka nemá vlastní rozum, neumí nic analyzovat (konec konců je to jenom ženská, že), a tak musí sbírat svá moudra na nějakých velice ošklivých webech. Takové čtu ráda, protože mě vždy zaručeně pobaví. Tímto zdravím pana Ottu a volám „jen houšť, legrace není nikdy dost“.

Na konec si nechávám klasickou skupinu diskutujících, kteří se specializují na pouhé urážky. Jsou tou nejsmutnější kapitolou na všech webech. Většinou jde o zakomplexované chudáky, kteří si tímto léčí svou smutnou existenci. K věci nemají co říci, neboť jim k tomu schází intelektuální kapacita. Je s podivem, jak jim tohle u redakce, která jinak dbá velice pečlivě na „čistotu“ diskuzí, prochází. Nenávidí každého, kdo je intelektuálně převyšuje (což je většina lidí), a tak o sobě alespoň rozšiřují, že jsou sečtělí, vzdělaní, celkem chytří chlapíci, zatímco skutečně chytré lidi označují za klauny. My ostatní jsme nevzdělaní hlupáci, které je nutné jednak beztrestně urážet, jednak jim udělovat psychologické rady. Tak takoví jsou skutečně poklad, naštěstí není třeba na ně reagovat, oni si už čtenáři udělají obrázek.

Na této blogerské platformě se ale naštěstí vyskytuje i mnoho skutečně velice chytrých a doopravdy inteligentních, vlastní hlavou myslích a široké spektrum objektivních informací využívajících autorů - tímto zdravím např. pana Hermánka, kterého osobně velice ráda vždy čtu a i do budoucna číst budu (a jehož jméno některý z diskutujících pod mým posledním blogem tuším zmínil též).

Můj předchozí (a zde vzpomínaný) blog najdete na této adrese: http://drobnakubalik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=544015

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | pátek 19.8.2016 12:14 | karma článku: 45.18 | přečteno: 3141x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 607 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 532 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...