Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Tak to se vám paní Kubalík moc nepovedlo.

8 0
možnosti
Foto

no, vy jste ten blog moc pozorně nečetla, že? Nebo se vám jen nepovedla (neúmyslně) ta diskuse? To jste vážně nezaregistrovala, že pokud jde o porodnici, tak tam je pacientka a nikoli pacient? Muži zatím nerodí děti.. Tak snad příště, paní Tomková ... ;-)

0 0
možnosti
JT

A jak dopadl ten pacient, kterého paní doktorka s oříškovýma očima z té tramvaje léčila ? O toho přece hlavně šlo. Hodně směšná historka.

3 0
možnosti
Foto

Zeptejte se jí - ale předpokládám, že to bude lékařské tajemství, paní Tomková. A na rozdíl od vás věřím, že se to paní doktorce povedlo a že pacientka i miminko (jde o gynekoložku) dopadly dobře.

0 0
možnosti
Foto

Můžeme věřit autorce, že se jednalo o lékařku, ale ve hře mohly být ještě 2 další alternativy. Falešný revizor, jenž se snažil obohatit na ženě, jíž nešla označit jízdenka. Za to by neměl být nikdo trestán, protože automaty na jízdenky se doopravdy polámávají anebo jízdenka může být, protože je to deformovaný papír a nejde to označit. Druhá alternativa může být falešná doktorka v očích revizora ale i policisty. I takto se totiž dokáží bohužel lidé vymlouvat a toto by mohl rovněž říci každý, kdo nechce platit dopravnímu podniku při kontrole jízdenku a pokutu. Podobných výmluv už rovněž bylo a na lékařku si může zahrát v metru každá průměrně vypadající herečka, neherečka. Jedna žena se vymlouvala, že si jízdenku koupila přes mobil, ale byl tak drahý, že jej revizorovi odmítá ukázat. Revizor, pokud byl zaměstnanec dopravního podniku, porušil zákoník práce, byl opilý v práci a mohl být na hodinu vyražen za hrubé porušení pracovní kázně. Policista může být teoreticky omluven, protože mohl spěchat k ještě závažnějšímu případu, o němž běžní přihlížející nemuseli vůbec vědět. Každopádně je to zvláštní souhrn událostí dle něj nemusíme uvažovat, že žijeme v nefunčním státě, kde by policie plošně neposkytoval žádnému občanovi základní právní ochranu. Tuto ochranu poskytují rovněž dobře školení a dobře zaplacení jedinci, policisté, a ne nějací hlupáci a proto nyní musí mít policisté střední školu. V UK je vše řešeno většinou turnikety, když někdo nemá platnou jízdenku, turniket ho nevpustí dovnitř ani ven a to i u vlaků. Vše je nahráváno na kamery a je vidět, kdo fixluje. Je zde ale řada neobsazených stanic, lidi to vědí, tam neplatí jízdné a stejně fixlují. V UK už na to přišli, staví tam Indy, kteří vše kontrolují, když například nefungují turnikety a to byste se divili, kolik Portugalců se vymlouvá, že musí rychle běžet na mši a nemají čas koupit si jízdenky. Většinou se to neřeší, protože je jich velký houf a Inda přeřvou.

0 0
možnosti
Foto

Každopádně lékařka spěchající k urgentnímu pacientovi hromadnou dopravou je v mých očích více než podezřelou osobou, protože taková osoba má být urychleně přepravena rychlou záchrannou službou anebo sanitkou, pokud je to potřeba a nikoli hromadnou dopravou. Zde může být vždy výpadek například metra, autobusu, ten nemusí přijet načas a všeho ostatního, zpoždění může být i v řádu desítek minut ve spoji.

2 0
možnosti
MP

Tedy já bych asi nemlčela. Před časem jsem čekala na tramvaj v Brně na Mendláku a všimla jsem si, jak poněkud stranou otravuje přisnědlý muž nějakého pána, takového mladšího důchodce, který se bezradně hrabe v peněžence. Hned jsem to šla "řešit". Ukázalo se, že žádá staršího pána o nějaké peníze, které prý nutně potřebuje a pomalu mu začal vytahovat bankovky z peněženky. Tak jsem to tam slovně vyřešila, pána odvedla do hloučku čekajících. Byl rád, že se ho někdo ujal, protože byl dost pomalu myslící a dezorientovaný ve věku, kdy byste to ještě nečekali. Měl u sebe docela dost papírových peněz, takhle přišel jen o dvoustovku. Podvědomě jsem si zachovávala odstup a nestihla bych ji otrapovi vyškubnout.

Nohy se mi rozklepaly trochu později až v tramvaji a kamarádka mi do telefonu pěkně vyčinila. Ale prostě ten popud jít zabránit nepravosti byl nějak silnější, zablokoval mi racionální myšlení naprosto. Naštěstí ten mizera nám nijak neublížil a naštvaně odešel.

Tak snad jste mohla nějaké slůvko ztratit, možná by to pomohlo. Lidi jsou totiž prevíti a vymlouvají se na cokoliv, takže revizoři jsou taky otrlí.

3 0
možnosti
JN

A udělala jste tedy něco, co by paní doktorce pomohlo? Zastala jste se jí? Dosvědčila, že je lékařka? ;-(

6 0
možnosti
Foto

A vy byste něco udělala? Bylo tam tolik lidí.. kousek od Vyšehradu.. kde pracuje... všichni by dosvědčili, že to je jejich porodník.. specialista.. proč já?? Kdo by na mě dal? Nejsem Klára Samková... bohužel...

0 5
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz