Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P32e57t44r 61U54h40e79r

10. 5. 2016 15:30

Není nad to, když si člověk pár dní počká a pak se objeví vysvětlující zpráva přímo z Ministerstva dopravy :-P

http://auto.idnes.cz/reflexni-vesta-vymena-06f-/automoto.aspx?c=A160510_125359_automoto_fdv#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main

1 0
možnosti
Foto

Jen jestli si ten svůj výklad Ministerstvo dopravy nechalo certifikovat vykladači předpisů EU - protože jak jde o EU, tak chodí kontroloři, po nich auditoři a po nich auditoři auditorů a nakonec se dostaví Evropský soudní dvůr a všichni mají jiný názor, než ti před nimi ;-) A daňový poplatník tenhle cirkus na kolečkách sponzoruje ze svých daní, prohnaných kontrolním hlášením a brzy i EET... a počkejte, co přijde pak.. EU

3 1
možnosti

Někdy si kladu otázku, kolik "partyzánů" škodících myšlence EU se vklínilo do řad bruselského úřednictva ;-D Kde je hranice přirozené bruselské byrokratické idiocie a kde jsou to promyšlené tahy inteligentních agentů, kteří rozkládají EU zevnitř tím, jak naštvávají občany nesmyslnými příkazy, normami, směrnicemi. ;-D

Mimochodem, jak to, že ty samé eurobyrokraty nenapadlo sladit povinnou barvu vesty. Některé státy mají vesty povinně zelené, jiné oranžové.....

1 0
možnosti

Já to vítám jako první vlaštovku návratu k původní praxi.

Byla léta, kdy jsme si nevážili, když nám EU říkala jaké máme mít zakřivení banánů, jakými žárovkami máme svítit, že kadeřnice nemají používat boty s vysokými podpatky a nosit šperky při výkonu svého povolání atd.

Pak se objevila migrantská krize a jediné co vymysleli bylo, jak vnutit migranty z jejich cílových zemí sousedům a vynadat těm, kteří se rozhodli chránit hranice země vlastními silami (tranzitní země).

Takže od teď už by zase mohli řešit jen blbosti a důležité věci svěřit národním státům - když si s nimi sami neví rady, jak v loňském roce dokonale prokázali.

4 0
možnosti
Foto

To je otázka, jako kdyby EU šlo o něčí životy. Už vidím bruselského úředníka, jak se trápí, nejí, nespí a přemýšlí, jak chránit životy nějakých Čechů. ;-D

4 0
možnosti

No vyborne! Prave v lednu jsem musel koupit novou lekarnicku, stara prave prosla. A samozrejme jsem ji vyhodil do odpadu - co s tim nekvalitnim materialem, a uz mam stejne dve. A jeste jsem nikdy zadnou nepouzil. Jen tak si promitnu kolik statisicu lekarnicek se vyhodi coz je NEHORAZNE a kriminalni plytvani energii, materialem a penezmi. To same ted bude s vestami. Fujtabl, z te junyje se mi chce zvracet.

9 0
možnosti

Vite, ze nemusite tu lrkarnicku vyhazovat? Staci vymenit par veci za par sestaku.

1 3
možnosti
Foto

Normy, vyhlášky a nařízení ohledně bezpečnosti staveb, bezpečnosti práce, svítivosti tabulek, cetritifikaci se mění stále v našem státě v průběhu posledních 25 let. Mění se neustále normy v oblasti elektro, ZZ, tlakových nádob a dalších vyhrazených zařízení. Obecně platí, že se stále více zpřísňují. Normy, VN, zákony a vyhlášky, se mění po celém světě, nejenom v EU. A jestli si toho autorka nevšimla, měnily se i za socialismu. A pozor, když se odstěhuje na Sibiř, jež je v Rusku, bude podléhat stejným změnám norem. Pokud ji u nás policisté chytnou při řízení auta s nesprávnou vestou, pouze na to upozorní a napoprvé nedají pokutu. Může si ale zapsat za uši, že pokud ji potkají v Rusku v auťáku, kde asi bude jezdit po své milované Sibiři s nesprávnou vestou vyrobenou v EU a nikoli jejich státem akreditovanou normou, pokutu dostane. Natruc, aby byla občanka EU, jež uvalila na Rusko sankce, naštvaná. Tam jsou totiž policisté na vydávání pokut ještě více žhaví. Známí tam byli a v obci překračovali vždy rychlosti a pak dostávali pokaždé pokutu v rovině cca 50 eur. Jelikož se jednalo o zazobané boháče z Rakouska, bavilo je to. Natáčeli si to odkonce na kameru v rámci svého recisttického programu o propagaci poselství Jurieje Gagarina. Takže, ať se autorka nesní o tom, že se na Sibiři vyhne buzeraci státních orgánů. A těch buzerací bude ještě možná víc.

Jde o to, že nyní bude muset být vesta schválena certifkikovanou osobou, jež bude mít patrně nyní kšeft. Otázkou je, kolik bude certifikovaných osob, bude to patrně muset schvalovat akreditovaná laboratoř. Cena vesty stoupne ze 30 na 60 Kč. Ale ruku na srdce, kolik dámy vyhodíme vyšších částek za holiče, změny módních trendů, kabátky, vestičky, módní kabeličky atd. Takže výměna vestiček za 60 Kč je jen takovým flusnutím v údržbě vozidla. Více mne znepokojuje otázka odposlechů, špionáže, sbírání metadat atp, snahy prolomit se do našich i šifrovaných mobilních telefonů od vlád. Nežli výměna nějakých vestiček.

3 15
možnosti

A Vy jste měl někdy pocit, že je s podivem, že jste se se stávajícími normami, vyhláškami a certifikáty nestal už dávno obětí strašné katastrofy? Stalo se Vám, že jste někdy toužebně hleděl k nebesům, kdy už konečně vyjde přísnější předpis, který Vám konečně dá klidně usnout?

7 1
možnosti

V odkazovaném článku nejde ani o životy lidí, ani o diktát z EU, nýbrž o chorobopis, který unikl z archivu psychiatrické léčebny v Kosmonosích u Mladé Boleslavi.

6 0
možnosti
Foto

Jenže těch chorobopisů uniká čím dál tím víc. :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz