Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já mám prosím v Německu důchod 750. V tom je započítaných 27 odpracovaných let v Československu. Nemohu si vysoko vyskakovat, jen tak malinko. Kdybych s tím žil v Česku, vyskakoval bych si výš, víš? V Německu je mnoho lidí na tom hůř. Lépe na tom budou nově pozvaní paní Merklové. To jsem jen chtěl prozradit něco ze svého německého života. Jsem tu ale spokojen, jen mi tu chybí čeština. Umím v ní jadrněji klít.;-D

0 0
možnosti
Foto

Jen tak ještě mimo: nájem + vedlejší poplatky je cirka můj důchod. Ještě že mám pracující ženu, která mi zatím neutekla. Až to učiní budu mít pod mostem nová kolegy, ale i tak budu spokojený, já jsem vlastně spokojený ustavičně...

1 0
možnosti
Foto

Tak jsem se z přiložené tabulky dozvěděl, že v Lucembursku , Belgii , Německu atd. mají vyšší životní úroveň než my a naopak v Bulharsku či Litvě jsou na tom hůře.

Opravdu nic moc objevného. :-)

1 0
možnosti

Já bych to s tou vyšší životní úrovní neviděla až tak růžově. Až  budete mít kubík vody za 250 Kč, kilowatu energie za 8 Kč,  apod. pak můžete srovnávat životní úroveň. Dokud jsou tyto "vedlejší" výdaje v Čechách menší, máte možná i místy lepší životní úroveň, než slavný západ. 

Kolik platíte daní, kolik platíte na zdravotním? Kolik platíte daň na auto, z nemovitosti? Jsou vaše pojištění stejně vysoká jako na západě? Zhruba kolem 5000 - 10000 Kč (vezměme to zhruba - proti ohni, proti vykradení, proti vandalismu, pojištění za škody způsobené jinému... ) na rok? Jasně, nemusíte mít nemovitost - a bydlet v nájmu - máte také průměrné ceny ve středně velkém městě kolem 250 Kč za metr? Atd. atd. atd... ono se to nasbírá.

0 0
možnosti

Krátkodobá nemocenská byla masově zneužívaná a tak je neplacení nemocenské první 3 dny logické a v konečných důsledcích pro všechny  užitečné opatření. Poctiví živili podvodníky a ty peníze logicky někde v systému chybět musely - najmě pro ty skutečně  potřebné.

S minimální mzdou je to obdobné. Jestliže práce zaměstnance nemá hodnotu vyšší než je nějaká z luftu vzatá hodnota "minimální mzdy", tak se prostě takového zaměstnance nevyplatí zaměstnávat.

Zvyšování minimální mzdy tak nakonec dopadne nejhůř na ty, které mělo chránit - nízkopříjmové skupiny.

Prakticky každá takováto pracovní činnost jde nahradit stroji, prací v zahraničí apod.

Jediný důsledek je tlak na zvyšování nezaměstnanosti.

11 1
možnosti

Logiku by mělo, kdyby nebyly propláceny první tři dny nemocenské, která trvala právě tři dny. Pokud je ale člověk skutečně nemocen třeba 14 dní, nemá zákaz proplácení prvních tří dnů žádný jiný smysl, než člověka odrbat o peníze, protože v tomto případě se nejedná o žádné zneužívání nemocenské. :-)

2 0
možnosti
Foto

Otázkou je, jak to bude dlouhodobě - ty následky budou taky něco stát.:-/ Btw. mnohé firmy jsou na takovém počtu zaměstnanců, že lehnout je téměř neetické vůči ostatním... Jiné zase umožňují sick days, abyste si nemuseli brát dovolenou. Souhlasím, že nedostat nic není dobré. Za tu nemoc si obvykle nemůžete.

2 0
možnosti

Ale pokud je 3 denni, tak s ni muzete pocitat, vicemene cas od casu prijde a da se na ni nasporit.

2 1
možnosti

Jak prosim souvisi uredne stanovena mzda se skutecnymi platy? To si snad myslite, ze v zemich, kde minimalni mzda neni stanovena, delaji lidi zadarmo?

3 1
možnosti
Foto

Minimální mzda by měla představovat to, co si musí člověk minimálně vydělat, aby v daném čase a místě mohl reprodukovat svou pracovní sílu. Uvádím, že bych si mohla vybrat i jiný ukazatel - například průměrnou mzdu, po které zjevně toužíte. Mohla, ale zde na to není prostor. Soukromě vám ale prozradím, že by to dopadlo ještě hůře. Problém by byl i v horší porovnatelnosti.... Důvod? Průměrné mzdy nejsou průměrné příjmy.. každý stát má jiné daňové zatížení, jiná zákonná pojištění... navíc minimální mzda a její stanovení se odvíjí mimo jiné i od spotřebního koše dané společnosti - tedy se jedná pro demonstraci, použitou v tomto blogu, o celkem vhodný ukazatel.. Ale klidně příště zkusíme průměrné mzdy.. nebráním se tomu :)

Díky za návštěvu...

3 1
možnosti

P86a42v56e61l 55K54u20l44a

29. 9. 2015 21:02

Privátního šoféra pro svou kuchařku na plný úvazek?8-o To snad nemá ani Kellner:-):-/

2 4
možnosti
Foto

Pane Kula, to jsem se držela hodně zpátky, to dnes již začíná být normální standard.. samozřejmě ho dnes neuplatíte z běžného důchodu nebo vlastníma rukama vydělaného platu... přistaňte na zemi...

7 3
možnosti
Foto

Česká republika mělo největší nemocnost z velé EU a tedy se jednalo o zneužívání nemocenských dávek. To byl důvod proč se přistoupilo na tři dny.  Výsledek to jednoznačně přineslo. Jinak Francie, Irsko, vyplací nemocenské dávky po 4 dnech nemoci, Lichštejnsko po 2 dnech nemoci a  V. Británi  po 3 dnech nemoci. Dál jsem to už nezkoumal.Rv

8 5
možnosti
Foto

Ale to je o přístupu a kvalitě lékařů a nikoliv o sociálním systému, kolego..

4 5
možnosti
Foto

Dříve byla nemocenská v prvních dnech 60% čistého, což bylo relativně spravedlivé. To co platí dnes je předpis, který vznikl spiknutím lumpů - ale takto u nás vzniká 90% všech zákonu. Typickým příkladem je zvýšení věku odchodu do důchodu u žen - dodnes nechápu, jak si to mohly nechat líbit ?Rv

8 4
možnosti
Foto

Na to, co vzniklo, doplatili především ti poctiváci.. ti, co za nic nemohou..

5 1
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz