Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... pominu vývojovou linku formování společnosti,- každá doba, ba každý národ měl a má své slabé chvilky tak jako silné okamžiky. Vzpoury, války, nemoci, přírodní katastrofy, osvícenci, revolucionáři, diktátoři a "politici" obecně společenské dění ovlivňují od nepaměti a v budoucnu tomu nebude jinak,- vždy budou mít své příznivce a zaryté odpůrce. Nyčko devoto jakou kvalitou odpůrce disponuje,- pokud někomu nedošlo že se SSSR rozpadlo před 25 lety a RF hodnotí jako rudou komunistickou chatrč na hliněných nohách a pokud nemíní pochopit v čem spočívá systém tzv. řízené demokracie, pak je to podřadný jedinec s nímž se dál nemáte o čem bavit. V každém případě se shodneme na tom, že Putin není žádný blbec,- však každá mince má dvě strany ......

1 2
možnosti
PB

P89e30t43r 69B13a20l70c60a86r

26. 9. 2015 17:59

Řízená demokracie? Jinými slovy totalitní režim v převleku.

Když už vladař po několika letech povolí opoziční demostraci na periferii hlavního města, tak se ze strachu z utahování šroubů, odsuzování opozičních politiků v monstrprocesech jak z 50.let, vraždami, zastrašováním, fyzickým násilím, etc. dostaví jen hrstka nejodvážnějších. Ostatní budou v "tajných demoktratických volbách" volit vladaře, aby neměli problémy jako za SSSR nebo ČSSR.

Jo, jo, putinovi Ruskové a jejich řiťolezci jsou Übermesch.

5 1
možnosti
PB

..... tak vono to polopatě značí demokracie ano, ale "vodsud-podsud",- Rusové si vládnou zkrátka po svém, z feudalismu si odskočili rovnou budovat socialismus,-  ale zase po svém,- Lenin zrevidoval Marxe, Stalin zrevidoval Lenina, Nikita zrevidoval Stalina a Brežněv už neměl co revidovat. Gorbi zrevidoval všechny utopistickou perestrojkou, Jelcin se prochlastal do bankrotu a přišel silovik Putin s tzv. " řízenou demokracií" (opět ruské specifikum). Není jim co závidět, ale též není důvodu je nenávidět a diktovat jim co mají a co nemají dělat, navíc z pozice občana (event. politika) ČR je to směšné.  Je to jejich problém, osud, popř. volba - ..... v této souvislosti mne napadá,- kterou demokracii v současné době pokládáte za tu správnou, čistou, pravou a nejdemokratičtější ?

1 4
možnosti
PB

P77e42t78r 77B32a40l72c98a38r

26. 9. 2015 21:20

Podstrkovat každému, kdo se kriticky vyjádří o stavu režimu nenávist je značně manipulativní. On někdo Putinovi diktuje co má dělat? Nějaký diktátor? Možná tak v jeho psychopatické paranoidní hlavě.

Demokracie je nikdy nekončící proces, nikoliv ideální konečný stav. Pokud je demokracie s přívlastky jako lidová nebo řízená, pak se jedná jen o potěmkinovské zdání demokracie zakrývající menší nebo větší totalitu.

3 0
možnosti
PB

..... písemný projev, obsah a forma mnohé o autorovi prozradí, tedy manipulace není zapotřebí. Taktéž zhodnocení osobnosti státníků, (a kohokoliv) bych přenechal profesionálům - psychologům. K pojmu "řízená demokracie" snad jenom tolik,- jedná se o termín hojně používaný západními žurnalisty a politology,- z mého pohledu naprosto výstižný. A pokud se demokracie v nikdy nekončícím procesu neustále vyvíjí, nechť se v tomto procesu nadále vyvíjí kdekoliv na světě, tedy i v Rusku ...... a bez přívlastků !

0 2
možnosti
PB

Putin k sobě žádného profesionála ke zhodnocení své osobnosti nepustí. A ona asi ani na to nebude tlačenice. Jak skončil psychiatr, který diagnostikovat Stalina se v odborných kruzích něco ví, resp. neví co se s ním stalo po odmítnutí diagnózy Stalinem.

Co ten vykřičník na závěr? Chtěl by jste něco Putinovi diktovat?

To co je nyní v Rusku je už jen potěmkinova vesnice a ne demokracie. Vývoj volným samopádem může skončit u dalšího Hitlera. A o to nikdo nestojí. Proto je potřeba pojmenovávat věci pravými jmény. Ve zkratce napsal jiný diskutující: "Od Stalina k Putinovi a zpět." Rusko se vrací k postupům praktikovaným za sovětů. Masový vrah je oslavován jako hrdina. Jsou opravovány dějiny. Z knih mizí nepohodlná jména, ... .

3 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz