Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Zajímavý článek o lidech. Poutavě a pěkně napsaný. R^

1 2
možnosti
Foto

Děkuji, chtěla jsem se zmínit jen o tom, že za posledních 15 let se něco mění (a shodou okolností je to i 15 let mé dcery.. hezká paralela.. ) :-)

0 1
možnosti
TH

Já se Vám divím, že se rozčilujete. Když si chci o Rusku přečíst něco, co má hlavu a patu, tak čtu Jana Petránka a ne Dagmar Drobnou a když si chci přečíst něco o arabském světě, tak čtu Miloše Mendela a ne Evu Maxovou, která se pasovala do role odborníka na islám.

To je bohužel odvrácená strana svobodného šíření informací po internetu, kde může kdekdo publikovat neověřená tvrzení, osobní dojmy a jiné hlouposti a nesmysly.

0 0
možnosti
DC

Co se týče Ruska, tak zrovna Jan Petránek píše dost podobně co Dagmar Drobná. Petránek mnohokrát v rádiu řekl, že Putin jednoznačně Rusko ekonomicky pozvednul a že je to pozitivní změna pro Rusko po Jelcinovi, který byl pro Západ dobrý tím, že Rusku jenom škodil.

1 0
možnosti

Ještě bude legrace až Puťka skončí a proflákne se kolik miliard odklonil pro sebe a pro svou nejbližší věrchušku, která ho tak dlouho drží u moci....:-P

2 2
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi, ohledně mentality Vaší chůvy. Rusové na mne udělali, coby lidé, daleko opravdovější dojem než Američané. Samozřejmě lidé jsou různí. Kus od kusu. Ale v Rusku jsem nenarazila na pokrytectví toho amerického typu. Lidé se jevili jako velmi upřímní, otevření a pohostinní - také pobožní, skromní a pracovití. To, že třeba neumíme rozumět jejich založení, je náš problém, ne jejich. Co se týká Putina, zhodnotí ho až čas...ale v kontrastu s dalšími státníky, vypadá, že je top. Že je údělem Ruska čelit obrovské masáži a dezinformovanosti, to je obecně známo. Ruský medvěd je introvert, pomalý a přemýšlivý - takže v napadání, emotivitě a výbojnosti hraje už dlouho prim americký skunk, a následně jeho evropské drápky.

3 2
možnosti
Foto

Děkuji, v Rusku jsem byla poprvé, když mi bylo 15.. :) Souhlasím s vámi.. :-)

0 1
možnosti

"O tom skutečném životě v Rusku"8-o8-oOhledněRuska jsou mezi jistými lidmi rozšířeny zcela iracionálnípředstavy. Myslím romantické představy o jakémsi čistém nezkaženém, dokoncesnad svatém Rusku. Z čeho pramení? Carské Rusko se svým nevolnictvím časověpřesahujícím i zrušení otrokářství v mnoha evropských zemích není vzorem ničehodobrého. Přesto přežívá jakýsi obdiv k Tolstojovské ideji o prostém životěruských lidí o jejich čistém sepjetí s půdou. Kdysi se za Tolstým vypravil T.G.Masaryk (celkem třikrát) a vrátil se zdrcen bídou a neschopností Rusů řešitelementární lidské potřeby. Masaryk o jedné debatě s Tolstým řekl: "Mužikžije chudě, protože je chudý, ale ne proto, aby byl asketou. A řekl jsem mu, cojsem viděl v jeho vsi, ten nepořádek, nemoci, špínu a to všecko. Pro Bohadobrého, to vy nevidíte? Vy, takový umělec, neumíte to pozorovat?" A codalší období? Bolševická revoluce se svým vražděním a gulagy, které přetrvalo idruhou světovou a skončilo až smrtí tyranského Stalina. Despotický komunismusale trval dále, až k číslu 70 let! To má být něčeho vzor? To je nějaký dobrýpříklad ruské dobrotivosti a ušlechtilosti? Opravdu nechápu kde se berepředstava, že tahle země drcena alkoholismem a šlendriánem je svatá a čistá a západ zkažený adekadentní? To snad pramení opravdu z dob národního obrození, z doby falšovánírukopisů apod. kdy nikdo Rusko moc neznal. Další co mě zaráží, je mýtus o tom,že Rusko je hráz proti Islámu a jednou nám v téhle oblasti pomůže. Realita jepřesně opačná, s největší pravděpodobností to budeme my, kdo bude pomáhatRusku,  v Rusku totiž není poměrově jenom nejvíc neonacistů na světě, mají tamtaké nejvíc muslimů ze všech evropských zemí.

2 0
možnosti
Foto

:-(Tohle je, bohužel, ta špatná zpráva. V tomhle je pro mne Rusko zklamáním, protože bujení islámu je tam opravdu masivní a  bohužel, stejně jako směrem na západ, naprosto akceptováno.:-(

0 0
možnosti
Foto

To, že Putina adoruje Ďuro Rumanček nebo Jožko Vranka, mě už nepřekvapiví. V jejich věku a s přicházející senilitou je obdiv k autoritativním vládcům s pevnou rukou pochopitelný.

Ale u této paní autorky je to hodně... neobvyklé.

2 2
možnosti
Foto

Pane Iren, proč neobvyklé? Píši poměrně dost o Japonsku, o Australii i o Českomoravské vrchovině, proč bych nemohla psát o ruské chůvě své dcery? (samozřejmě zpracovávám i nezeměpisná témata - ale málokdo je snad jednostranný) ;-)

0 0
možnosti
Foto

Někteří Němci to vidí podobně, Frau Merkel by poslali na Sibiř a na její místo posadili pana Putina. Používá se v Rusku vlastně ještě oslovení SOUDRUH?

2 1
možnosti
Foto

Horste, to se se chtělo nějakého toho tovaryšče sprosiť.... Díky za návštěvu R^:-)

0 0
možnosti
VR

Když někdo jako autorka napíše, že "Putin je nejchytřejšístratég, co se kdy narodil", mám vážné pochyby o jeho duševním zdraví..

2 3
možnosti
JF

Hrozný žvásty Putin fans...Rvblinkající smajlík...

2 3
možnosti

...zvláště ten odkaz na protiproud, jako zdroj pravdy o autorce říká všeRv

1 2
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz