Hovězí po burgundsku kontra islám a imigrace

23. 01. 2016 21:47:41
Prý potřebujeme přistěhovalce, protože vymíráme. Prý se bez nich neobejdeme. Prý je třeba míchat rasy, protože to je přirozené. Ale co když si to nemyslím? Co když nechci mít "smíchaná" vnoučata a jsem spokojená s nepomíchanými?

Kolik mám dětí? Neumím do tolika počítat.. Spočítejte si to když tak sami, ale ty výsměšky islamistů, že nás "přerodí" a že ženy jsou pro ně cenné jen svou "vagínou" - nějak nezapadají do mého způsobu života a myšlení. Z mého pohledu žádné ploditelky nepotřebujeme, i my, Evropanky, jsme obdařeny obstojnou plodností a navíc krom prostého plození a rozmnožování se snažíme, aby naši potomci od nás převzali i určité hodnoty a kvality života. Těmi "kvalitami" mám na mysli schopnost starat se sám o sebe a své potomstvo a nevyžadovat sociální dávky, tedy životaschopnost a určité IQ.

Chceme žít podle svých zvyklostí a nepodřizovat se. Nepodřizovat se? Podle svých zvyklosti? Televize Prima mi svou poslední televizní "show" Prostřeno - vyrazila dech - všichni se tam podřizovali jedné osobě trochu při těle, která neměla vlasy a byla zamotaná do obinadel šátku. Svého manžela prý viděla před svatbou 3x (možná 4x).. Proč se jí všichni podřizovali? Bavilo je to? dostali to přikázané? Nebo nám chtěli dát najevo, že se máme do budoucna podřizovat my všichni té menšině, jejíž příchod se očekává? Je to výchova, manipulace? Budeme jíst, co menšina, pít, co menšina, zapomeneme na své zvyky, svátky, zvyklosti - spáříme se s nimi, to se po nás chce. Vy to chcete také?

Vařila jsem hovězí po burgundsku podle Filipa. Naše budoucí ovladatelská menšina by asi měla připomínky. Přemýšlím o tom, jestli jsem tu chuť neměla v puse naposled a jestli do budoucna bude jako nepřijatelná zakázaná. Do svého pokrmu jsem totiž nalila 2 litry kvalitního červeného vína. Co na to TV Prima s jejich muslimkou namodro? Všichni pijí mošt a baští nějakou kachnu, burgundská by byla na Primě v minulém týdnu bomba.. Přitom to je velice zdravé a dietní jídlo bez mouky a dokonce se zeleninou.

Manžel dnes nejde spát, nedal si ani k večeři pivo. Čeká na telefony dcer a pojede pro ně do AFI a ABC, kde jsou na společenských akcích (chápejte - obě šly na maturitní plesy spolužáků). Až je přiveze, dají si s chutí burgundskou, která se hřeje v troubě. A zítra dorazí nejstarší dcera s malinkými apflégříky, vnoučátky, samozřejmě na burgundskou a pokud bude v dobrém rozmaru, vezme ji pak s sebou do Prahy i svému bratrovi, protože maminčina burgundská je umění a poklad. Vnímáte správně, nikdo z nás nekonvertoval k islámu a burgundskou baští i má vnoučata, s celerovo bramborovým pyré je to vynikající kombinace chutí.

A co bude dál? Budeme se krmit pokrmy z porážek halal, přestaneme pít víno a budeme se tvářit, že ta Sodoma Gomora neexistuje? Nebo halal povolí naše zákony i u hovězího? Víte, o co vůbec jde? Posledně mi při jedné konverzaci s jistou lékařkou totiž došlo, že lidé vůbec nevědí, "vo co go".. Halal - no a co? No tak.. Vždyť to je normální... Na jatkách to stejně není humánnější. Pokud máte podobné názory - prosím, načerpejte nejprve informace o tom, o čem je řeč.. Protože jinak vás ti informovanější budou považovat buď za negramotné, nebo za tyrany, obhájce neobhajitelného násilí na zvířatech. Jinak se lidem s těmito názory v našich končinách také říká - zrůdy... a jejich názory na bolestivé a zdlouhavé usmrcování zvířat, kdy ta zvířata zažívají zdlouhavá a neskutečná muka, mohou hraničit až s trestnou činností.

Mé děti a vnoučata si dají zítra burgundskou, všichni - a všichni budeme spokojení, protože nikdo z nás neholduje islámu a tak mu nečiní problém maso na víně. Ale jak dlouho to ještě bude v našich končinách obvyklé? Přemýšlím o tom a míchám v obrovském pekáči burgundskou mňamku. Jak dlouho ještě takto budu moci vařit a smýšlet? Kdy mi to zakáží? Nebo už zakázali? Smím ještě vůbec vařit hovězí na víně? Není to trestné? Smím veřejně vůbec sdělit, že nemáme nic společného s islámem? Není to již nyní trestné? Nebo závadné?

Filipovo hovězí po burgundsku

(vynásobila jsem níže uvedené ingredience pro svou rodinku 4x.. tedy 2,5 kg kvalitního masa z českých jatek a 2 litry kvalitního červeného moravského vína, přátelé... a vařeno na 2x.. pak teprve smícháno ve velké nádobě, už víte, kolik mám potomků?)

recept - citace (recept od Ivušky):

" Na 4 porce potřebujete: 600 g hovězího masa, 7 cibulí, 3 mrkve, 200 g špeku, 3 lžíce rajčatového pyré, 1 l hovězího vývaru (dala jsem z kostí a vařila neuvěřitelně dlouho), 450 ml červeného vína (Ivuška zkoušela 3x. až otevřená třetí láhev byla správně lahodná - ideálně burgundské, pinot noir), 2 lžíce olivového oleje, 100 g másla, 3 stroužky česneku (dala jsem pochopitelně víc), 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 3 bobkové listy, 2 lžíce cukru krupice, 2 čerstvé bagety

Postup: Nejprve očistěte a odblaňte maso, nakrájejte na větší kostky a nechte odpočinout. 2 cibule nakrájejte nahrubo, mrkev na větší kostky nebo půlměsíce a špek na kostičky (bezvadný je ten z Lidlu, již nakrájený a libový).

Rozpalte hlubší pánev (vzala jsem největší kastrol) , vložte na ni kostičky špeku a nechte pustit tuk. Přilejte olivový olej a dejte na něj opékat kostky masa (dělala jsem 2x po 2 dávkách, mám více baštících dětí a vnoučat). Maso pustí vodu, kterou nechte úplně vyvařit - teprve pak může maso získat zlatavou barvu a v tomto případě barva znamená chuť.

K opečenému masu přidejte pokrájenou mrkev a cibuli a restujte asi 5 minut. Poté přidejte rajčatové pyré, které nechte asi minutu probublávat a následně jej zalejte vínem. Dávejte pozor, aby se pyré nepřipeklo, zhořklo by a zkazilo by chuť výsledné omáčky.

Víno nechte probublávat, dokud se ho polovina neodvaří. Zalijte hovězím vývarem a vložte prolisovaný česnek (já ho jen usekám, mám to radši), tymián, rozmarýn (bylinky sušené i čerstvé - podle chuti a možností), a bobkový list. Já dala i pár kuliček nového koření a lžičku sladké papriky) . Promíchejte, nechte ještě 10 minut vařit a vložte do trouby rozehřáté na 160 st. C. Přiklopené duste v troubě asi hodinu a půl.

Mezitím oloupejte zbylé cibule a nakrájejte je na měsíčky. V kastrůlku nechte rozpustit máslo a vložte do něj cibule. Pozvolna je opékejte. Až dostanou zlatavou barvu, zasypte je krystalovým cukrem a intenzivně míchejte ještě si 5 minut. Když je maso hotové, zkaramelizovanou cibuli vmíchejte do omáčky. Podle chuti můžete dosolit a opepřit, nám přišlo další dochucování zbytečné. Podávejte s bagetou nebo bramborovou kaší," já budu zítra k té mňamce dělat pro děti a vnoučata bramborovo-celerové pyré..

Ale jak dlouho ještě budu moci beztrestně v kuchyni používat víno a maso z klasické porážky (nikoliv "halal") . to vám neřeknu. Vy to víte? Ale mým dětem a vnoučatům to takto vyhovuje, všem. Proč se to má měnit? Proč se my máme kvůli přicházející menšině měnit? Proč to po nás vůbec chtějí? Jak dlouho vlastně ještě budu smět vařit to burgundské, tedy hovězí na víně??

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | sobota 23.1.2016 21:47 | karma článku: 39.83 | přečteno: 1867x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 586 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...