Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

První tři dny nemoci nás již třeba přestanou okrádat??

Pro většinu lidí, kteří nejsou  daňově registrovaní na Panenských ostrovech a nemají privátního šoféra pro svou limuzínu či kuchařku na plný úvazek, je jistě zcela zásadní věc, přijít o tři dny svého příjmu..

Předpokládám, že sice se skřípěním zubů, ale nakonec všichni a přece - jsme si zvykli, že i když roky pracujeme a platíme příslušné pojištění, tak jsme v případě nemoci první tři dny doma zcela zadarmo. Nic, nedostaneme nic. Pijte rosu a živte se průvanem, zvládněte si to vakuum,  jak chcete. Takto nám to naši vládci, které jsme si demokraticky zvolili, nastavili. Roky vnímám tuto křivdu a připadám si okrádána a prostituována těmi, kdo mají tu moc takto činit.

Nebudu tu rozebírat, že pro většinu lidí, kteří nejsou  daňově registrovaní na Panenských ostrovech a nemají privátního šoféra pro svou limuzínu  či kuchařku na plný úvazek, je jistě zcela zásadní věc, přijít o tři dny svého příjmu. Většina nás totiž má i závazky - platí hypotéky, splácí spotřební půjčky, financuje studia svých šikovných dětí, platí školku a klavír těm menším, obědy ve školní jídelně, někteří se snaží zapojit do spoření na stáří, jelikož jsme přesvědčováni, že se musíme o sebe po celoživotním lopocení postarat sami.  Většina (bez těch limuzín s řidičem) to asi chápe podobně jako já.

Je třeba poukázat na skutečnost, že i když v Evropě je většinově princip karenční doby skutečně používaný, tak ve většině zemí nemá tak tristní dopady na většinu obyvatelstva, jako v Čechách. A řekněme si proč. Vše se odvíjí od výše příjmu, tedy pokud má jedinec napjatý rozpočet a minimální příjem daný obvyklým rozložením příjmu v daném místě a daném čase - a přijde cca o 3/20 tohoto příjmu, tak se jedná naprosto o jinou (a tedy zcela zásadní) částku, nežli jedinec s příjmy několikanásobnými v jiné zemi. Tedy v úrovni obvyklých mezd, na které se nás snaží v Čechách ti u moci přivyknout, se jedná o velice citelný zásah na rozdíl od zbytku Evropy, kde jsou zcela jiné příjmové podmínky.

Většina slušných lidí tuto nám násilně naroubovanou situaci řeší čerpáním dovolených na zotavenou v případě běžných onemocnění, jako jsou například různá nachlazení a virózy. To v lepším případě - protože současně je i dost těch, kteří nemoc jednoduše přechodí (tzv. novodobí hrdinové) a je jim zcela u řitního otvoru, že nakazí polovinu lidí ve výrobní hale ve fabrice, třetinu spolucestujících v trolejbuse, čtvrtinu dětí ve školce (co byly právě v šatně, když oni šněrovali boty svému Pavlíkovi), 25 % lidí v supermarketu a 20 % lidí v restauraci, kam si pak zašli na jídlo….

Proč? Protože novodobí hrdinové nehledí na své zdraví, ale na své finanční závazky, na zachování životní úrovně své rodiny a jak to mají probůh udělat, když jsme si zavedli „karenční dobu“,  plat jim nikdo nezvedl a jejich pravidelné závazky se pouze zvyšují….??

Abych to trochu demonstrovala na číslech, vybrala jsem si institut minimální mzdy. Mohla bych tu jistě také demonstrovat i čísla průměrných mezd, mezd podle různých odvětví - ale minimální mzda je takový základní, jasně definovaný ukazatel  a je vhodná pro srovnání. Demonstruje i životní úroveň toho kterého národa. Takže, Sezame otevři se - a jak na tom jsme, co ta naše úžasná ekonomika?

Cituji:

„V České republice je téměř šestkrát nižší než v Lucembursku. V porovnání s dalšími 21 zeměmi Evropské unie, které minimální mzdu stanovují, je současných 9200 korun měsíčně v Česku (tedy zhruba 336 eur) čtvrtou nejnižší částkou.

I kdyby se přitom minimální mzda zvýšila o tisíc korun, jak nyní prosazují odboráři, stále by šlo o šestou nejnižší částku ve srovnávaných 22 státech. Lépe nevychází Česká republika ani po přepočtu podle kupní síly v jednotlivých zemích.

Minimální mzdu v současné době v EU negarantuje pouze Finsko, Švédsko, Dánsko, Rakousko, Kypr a Itálie. Německo ji celoplošně zavedlo od letošního ledna.

Minimální mzda v zemích EU v roce 2015:

PořadíZemě
1.Lucembursko
2.-3.Belgie
2.-3.Nizozemsko
4.Německo
5.Irsko
6.Francie
7.
8.Slovinsko
9.Španělsko
10.Malta
11.Řecko
12.Portugalsko
13.Polsko
14.Chorvatsko
15.Estonsko
16.Slovensko
17.Lotyšsko
18.Maďarsko
19.
20.Litva
21.Rumunsko
22.Bulharsko

Zdroj: Eurostat

Pro zahraniční investory to znamená, že je česká pracovní síla levnější než ve většině zemí Unie. To je ale z dlouhodobého pohledu spíše nevýhoda - z Česka se tak stává zásobárna levné pracovní síly.“

Zdroj: http://zpravy.aktualne.cz/finance/minimalni-mzda-az-52-tisic-korun-nove-porovnani-zemi-eu/r~3db644b8ff9c11e4bfa2002590604f2e/

Takže pokud jste se pokochali čísly, tak jistě chápete, že v této situaci nechat pracující, platící si řádně své pojištění, celé 3 dny zcela bez prostředků, domnívám se - a zcela  právem - nazývám okrádáním. A pokud se najde síla, a v naší tristní situaci se podaří, aby pracující v případě chřipky se mohli doma i vyležet a vypotit (za to své letité pojištění),  a nemuseli svou nemoc přecházet  nebo  na ni čerpat dovolenou - tak by to bylo jen správně a prospělo by to nakonec všem.

A  nyní se vládnoucí hybné síly předveďte, co dokážete. Protože proč máte něco dokazovat - jsem tu snad právě dostatečně a černobíle načrtla. Jak to dopadne, povede se to změnit? Úroveň mezd u nás nikdo nezvedne (neslýchaná drzost, je to přeci naše konkurenční výhoda), i když úroveň spotřebních cen je slušně vyrovnaná s ostatními zeměmi. Tak jak, budeme se smět alespoň jako lidé vymarodit, nebo budeme i nadále aspirovat na ten legrační titul "novodobých hrdinů"?

PS: a rozumíte, proč ti imigranti, o kterých dnes nebyla ještě řeč, nás považují za tranzitní zemi a zuby nehty se brání u nás zůstat? Co by tu hledali, když se všechny dávky, po kterých tak touží - jsou odvozovány od minimální mzdy..

No, to bude sranda, až je budeme muset počítat z minimálních mezd Německa... co na to naše tradiční menšiny, nebudou se cítit diskriminovány??

Zdroj:

http://zpravy.aktualne.cz/finance/minimalni-mzda-az-52-tisic-korun-nove-porovnani-zemi-eu/r~3db644b8ff9c11e4bfa2002590604f2e/

 

 

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | úterý 29.9.2015 20:26 | karma článku: 34,54 | přečteno: 1538x
  • Další články autora

Dagmar Drobná Kubalík

Pravda a láska nějak uklouzly..

Prý vítězí.. Ale i tak mám ze všeho mrazení, že nás ty proklamace slabomyslných dovedly tak akorát do zadele.. Vážení - přiznejme si už konečně, že jsme si jen hloupě naběhli...

10.11.2016 v 23:46 | Karma: 37,96 | Přečteno: 709x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

V zrcátku

Zaspala jsem. Otevřu oči a ty nikde.....................................................................................!!

3.11.2016 v 16:44 | Karma: 39,44 | Přečteno: 834x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Někdy stačí lidem naslouchat, abychom pochopili, jaká je Pravda...

Rusové války nezačínají, Rusové války končí.. řekl jen tak mezi řečí a já se jen zvědavě ohlédla, abych viděla, kdo to promluvil..

27.9.2016 v 10:43 | Karma: 43,29 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Nechci, aby mé děti někdo jednou učil, že "ježíšek" je sprosté slovo...

Když někdo řekne např. o panu prezidentovi, či o komkoliv jiném, že je "populista" - co tím ve skutečnosti míní?

9.9.2016 v 13:11 | Karma: 44,79 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Můj dárek pro Merkelbabu..

Dámy mají dostávat dárky, nemyslíte? Všechny dámy, bez rozdílu. Jaký dárek ale pro paní Angelu? Jeden jsem přeci jenom našla.. Tak ať se jí líbí..

25.8.2016 v 15:36 | Karma: 45,18 | Přečteno: 2942x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz