Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Parní hrnec pro imigranty

Pro muslimy jsou běžné sňatky dospělých mužů (i starců) s dětmi. Není výjimkou provdat 8 či 9 letá děvčátka za dospělé chlapy, kteří po nich vyžadují sexuální styk. Je běžné, že to ta děvčátka nepřežijí..

     Včera mi telefonoval lékař mé dcery, která právě prodělala mononukleózu a vysvětlil mi při příležitosti jejího propuštění z nemocnice  stravovací režim po této nemoci na příštího půl roku. Zalapala jsem po dechu a pospíšila si do Dobrovského zakoupit příslušnou dietní literaturu. Po  přečtení mi spadla čelist a bez zaváhání jsem objednala parní hrnec značky Eta. A budeme jíst všichni jídlo „na vodě“ a bez koření, utrousila jsem.

     A v tomto rozpoložení mysli čtu, že migranti z Británie si stěžují, že dostávají „příliš britské jídlo“ a jejich strava není „kulturně rozmanitá“ -  http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/131840-migranti-z-britanie-si-stezuji-ze-dostavaji-priis-britske-jidlo/forum/#conversation-538387

     V britském Dorsetu přitom přebývají lidé, kteří mají být ze země deportováni, většinou pro nějaký spáchaný trestný čin. Podle článku dostávají nezávadnou, nutričně hodnotnou stravu. A to jim nestačí, bouří se a vznášejí požadavky na to, co by měli jíst, z čeho by si měli vybírat, jak by jim strava měla být připravována.

     Přemýšlím, jestli se takto chovají lidé, se kterými mám mít soucit? Viděla jsem videa, kde běženci odmítají nabízené jídlo a balenou vodu, vztekle vyhazují celá balení pitné vody pod kola vlaku (asi je to pro ně nedůstojné, asi není dost „kulturně rozmanité“ - nic jiného mě nenapadá, jde přeci o běžné jídlo, které jíme i my - tedy pokud jsme neprodělali mononukleózu).

    Neříkejte mi, že jsem xenofobní a nebo dokonce rasistická, když toto téma jen otevřu. V dnešním pojetí ten, kdo o problému přemýšlí a myslí hlavou, dělá logické závěry a protože je normální, tak má ze všeho, co se na nás valí, strach - ne proto, protože by se bál neznámého, cizího - ale naopak, protože myslí a ví, čeho se bojí, protože zde nejde o „neznámé“ - ale naopak o důvěrně známé důsledky možného soužití neslučitelných kultur.

     Čeho se bojíme? Toho, co se děje u našich sousedů - a kritika jídla je jen třešnička na dortu, taková tragikomická příhoda. My se bojíme znásilňování našich žen a dívek, fyzického napadání za bílého dne, rabování našich domovů, bojíme se, že nebudeme  moci vyjádřit svůj názor, rozdílný od názoru našich návštěvníků.

     Protože jsem z Teplic, protože to znám ze života, tak se bojím, že přijdeme o oblíbená místa, kde nám je nyní dobře a v budoucnu se jim ale budeme vyhýbat. Bojím se, že kolem bude ten hrozný nepořádek, jak ho znám z teplických parků a z videí z Maďarska, které právě opustili běženci. Nebojím se ničeho neznámého, neznámých lidí - bojím se naopak známého chování lidí s konkrétními kulturními zvyklostmi, které mají jeden společný jmenovatel - islám..

     Ano, pokud nazýváte xenofobií strach z islámu a jeho projevů - mezi které patří i upírání práva ženám a jejich rovnoprávnost, kamenování, povolené znásilňování a zabíjení  všech těch, kteří islám nevyznávají (a Židé jsou již rovnou považovány za opice, to již nejsou ani lidé), tresty - kdy je ortel vyřčen v jednom okamžiku a v druhém je žena podříznuta či zastřelena na veřejné komunikaci ve městě (třeba protože měla obnažené kotníky), kdy jsou prováděny tresty amputací končetin - ano, pokud jsem xenofob, když se tohoto všeho bojím, nechci v tom žít a nepřeji si, aby v takovém světě žily mé děti - tak budu klidně xenofob.

     Ano, bojím se, ale nikoliv o sebe, ale o své děti a vnoučata - o naši budoucnost. Pro muslimy jsou běžné sňatky dospělých mužů (i starců) s dětmi. Není výjimkou provdat 8 či 9 letá děvčátka za dospělé chlapy, kteří po nich vyžadují sexuální styk. Je běžné, že to ta děvčátka nepřežijí, nejsou na to fyzicky připravena. Nic se neděje, s tím se počítá - ten muž si najde jiné děvčátko.

     Jenže u nás je toto chování trestné, nikoliv běžné, vnímáte to? U nás se jim říká pedofilové a jsou souzeni a odsouzeni. Jak se v tomto mohou ty rozdílné kultury sejít? Co budou říkat xenofobové, co nepochopí tu druhou kulturu a třeba  to její právo na sex s dítětem? Vždyť i toto je xenofobie - neboli strach z neznámého, my zde neznáme takové případy (protože pokud by se objevily, budou perzekuovány, jde o trestný čin).. Takže ten, kdo se nesmíří se sexem s dítětem bude také napříště xenofob? Protože my tu jinou kulturu přeci musíme pochopit - se vším všudy, pokud ne, jsme ti xenofobové… Máte dcerku? Vnučku? Neteř?

     Dočetla jsem článek o tom, jak se imigranti v Británii bouří proti jim podávané nevhodné stravě. Co bude následovat? S čím přijdou příště? Některé kultury jsou neslučitelné, zvykněme si na ten fakt a nešermujme kolem sebe slovy jako „xenofobie“, či „rasismus“. Tady nejde o nic jiného, než o obhájení našeho života tak, jak jej jsme zvyklí žít.

     Proto zítra vařím oběd v parním hrnci a přemýšlím, co by na dušenou mrkev v páře řekli běženci v britském Dorsetu - chutnalo by jim? Moje dcera ji bude jíst bez řečí, dokonce i já, manžel a její sestra - všichni. Je to tak totiž v naší kultuře běžné. Naše kultura se vyvíjela staletí do podoby, jakou má dnes. A já si jen přeji, aby se mohla vyvíjet ve stejném duchu i dál a po svém, bez znásilňování. Jsme totiž křesťané, nikoliv muslimové. A náš strach není strachem z cizinců, ale strachem z konkrétního projevu jejich vyznání, čili programu jejich chování, kdy tento životní program jim dovoluje nás, křesťany - i zabít, a to bez jakýchkoliv výčitek.

     Přeji vám dobrou chuť k sobotnímu obědu  a pokud nemáte chuť na jaterní dietu z parního hrnce, dejte si steak s hranolkami a tatarkou - stále to je o naší kultuře.. Jak dlouho?

 

 

 

 

Autor: Dagmar Drobná Kubalík | pátek 18.9.2015 21:13 | karma článku: 41,40 | přečteno: 2182x
  • Další články autora

Dagmar Drobná Kubalík

Pravda a láska nějak uklouzly..

Prý vítězí.. Ale i tak mám ze všeho mrazení, že nás ty proklamace slabomyslných dovedly tak akorát do zadele.. Vážení - přiznejme si už konečně, že jsme si jen hloupě naběhli...

10.11.2016 v 23:46 | Karma: 37,96 | Přečteno: 709x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

V zrcátku

Zaspala jsem. Otevřu oči a ty nikde.....................................................................................!!

3.11.2016 v 16:44 | Karma: 39,44 | Přečteno: 834x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Někdy stačí lidem naslouchat, abychom pochopili, jaká je Pravda...

Rusové války nezačínají, Rusové války končí.. řekl jen tak mezi řečí a já se jen zvědavě ohlédla, abych viděla, kdo to promluvil..

27.9.2016 v 10:43 | Karma: 43,29 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Nechci, aby mé děti někdo jednou učil, že "ježíšek" je sprosté slovo...

Když někdo řekne např. o panu prezidentovi, či o komkoliv jiném, že je "populista" - co tím ve skutečnosti míní?

9.9.2016 v 13:11 | Karma: 44,79 | Přečteno: 1637x | Diskuse| Ostatní

Dagmar Drobná Kubalík

Můj dárek pro Merkelbabu..

Dámy mají dostávat dárky, nemyslíte? Všechny dámy, bez rozdílu. Jaký dárek ale pro paní Angelu? Jeden jsem přeci jenom našla.. Tak ať se jí líbí..

25.8.2016 v 15:36 | Karma: 45,18 | Přečteno: 2942x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4961x
dayen@seznam.cz